domingo, 8 de mayo de 2011

...the city...


...ON SÓC?...

Com ja vaig comentar a l'entrada anterior fa uns set mesos que em trobo vivint a Cardiff, capital de Wales, com a estudiant Erasmus. Amb aquesta entrada pretenc explicar, segons el meu punt de vista, com és aquesta ciutat.

Bute Park (gran pulmó verd al centre de la ciutat.
El parc antigament eren els jardins del castell
-es pot veure al fons de la fotografia-
i tot plegat pertanyia al marquès de Bute)


La primera cosa que em va sorprendre de Cardiff va ser les seves dimensions. Tot i ser la capital no és una ciutat gaire gran i això et permet anar a tots llocs a peu i, per tant, no haver d'utilitzar el transport públic. Pot semblar una tonteria però tenint en compte el preus de tot -hi ha una diferència increíble amb els preus a Catalunya encara que Wales és més barat que la resta de Gran Bretanya- això està molt poder estalviar una mica. A més a més, cal tenir en compte que exceptuant els autobusos, en els quals pagues un preu establert en funció de si vols un bitllet senzill o un d'anada i de tornada, la resta de transports pertanyen a companyies privades i, per tant, els preus dels bitllets canvien en funció del dia, la hora... Ah! i no oblidem que els trens funcionen amb benzina, no hi ha catenàries enlloc (potser per això els preus a vegades resulten abusius!).


Una altra cosa que m'ha sorprés negativament a part de la ciutat (i que no és el clima!) és la poca oferta cultural que ofereix la ciutat. Si és cert que els estudiants tenen la oportunitat de apuntar-se a un munt d'activitats diferents organitzades, com ells diuen, en societies a un preu molt econòmic, també cal tenir en compte que té uns horaris establerts, normalment un parell d'hores a la setmana i que, per tant, encara et continua quedant molt temps lliure. Evidentment, la ciutat compta amb un museu, un castell, algunes gal·leries d'art, un multicinemes, uns quants centres comercials, parcs, estadis de rugby, futbol, hoquei... però no hi ha gaire res a fer doncs o tot és pagant unes entrades caríssimes o simplement, no hi ha res a veure excepte en dies puntuals en els quals s'organitza quelcom gratuit. Suposo que aquest també és un problema que jo accentuo més perquè estic acostumada a un ritme de vida molt diferent a Barcelona ple de coses a fer cada dia. Això sí! segurament és una de les ciutats amb més vida nocturna que existeixen. La majoria de la població és gent jove i la majoria de locals són pubs durant el dia i que es transformen en clubs a les nits. A la nit de ben segur que no t'avorreixes!

Festa dels divendres a la Student's Union: 'Boombox'

A les pròximes entrades intentaré anar publicant més coses sobre diversos raconets de la ciutat. Llocs que em visitat per aquí a prop: castells, parcs, catedrals... o viatges que hem fet en grup per les les illes britàniques.



No hay comentarios:

Publicar un comentario